Memiş: Terör Diliyle Vatanseverlik Olmaz
15 Ocak 2016, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, terör diliyle vatanseverlik olmayacağını, bu ülkeyi ve vatanı sevenlerin teröre destek anlamına gelecek en küçük ifadelerden bile kaçınması gerektiğini söyledi.

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan, Himmet Bayar, Mustafa Örnek’le birlikte Ankara 2 No’lu Şubemizin İl Divan Toplantısı’na katıldı. Burada konuşan Genel Başkanımız Memiş, teröre destek bildirisine imza atan akademisyen ve edebiyatçıları eleştirdi. Terör dilini kullanarak vatanseverlik olmayacağını söyleyen Genel Başkanımız, “Taşeron terör örgütlerini ve onların eylemlerini görmezden gelip, güvenlik güçlerimizin operasyonlarına karşı çıkmak, teröre destektir. Bebek katillerini savunarak, terörle mücadeleyi terör eylemi görerek aydın olunmaz. Bunu savunanlar önce kendilerini aydınlatsın.” şeklinde konuştu.

Bölgesinde güçlü ve lider bir Türkiye’nin uluslararası güçler tarafından istenmediğine dikkat çeken Genel Başkanımız Memiş, terör eylemleriyle ülkemizin zor duruma düşürülmeye çalışıldığını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta Cizre ve Nusaybin’de sağlık çalışanlarını ziyaret ettiğini belirten Genel Başkanımız, bu vesile ile terörle mücadeleyi yerinde gördüğünü, terörün şehirleri yaşanmaz hale getirdiğini kaydetti. Şehirlere kamp kurup asker, polis, kamu görevlisi, sivil vatandaş, bebek ayrımı yapmadan insanları katleden terör örgütü mensuplarına yönelik mücadeleye vatandaşlarımızın da büyük destek verdiğini dile getirdi. Terörün en büyük mağdurunun bölge halkı olduğunu belirten Memiş, “Cizre ve Nusaybin’de sağlık çalışanı arkadaşlarımız canları pahasına çalışmaya devam ediyorlar. Hastanelerde kalan vatandaşlarımızla, sağlık çalışanı arkadaşlarımızla, güvenlik güçlerimizle görüşmelerimiz oldu. Vatandaşlarımız, terör yüzünden yerlerinden, yurtlarından olduklarını, huzurlarının kalmadığını, terör belasının bir an önce bitmesi için dua ettiklerini söylüyor. Bugüne kadar bölge halkının arkasına saklanarak terör eylemi yapanların maskeleri düştü. Onları destekleyen bir halk yok. Herkes terörün bitmesini, terörle mücadelenin en kısa sürede başarılı bir şekilde sonuçlanmasını bekliyor” dedi.

SENDİKAL KAZANIM ELDE EDEMEYENLER, ŞİDDETE SARILIYOR

Konuşmasında, sendikamız Kayseri Şube Başkan Yardımcısı, aynı zamanda üniversite temsilcisi olan Mustafa Çamur’un önceki gün, malum sendikanın şube başkanı tarafından darp edildiğini hatırlatan Memiş, saldırıyı söyleyecek sözü, konuşacak yüzü olmayanların ifade şekli olarak değerlendirdi.

Sağlık-Sen’in, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına yönelik sürekli kazanım elde ettiğini, sorunları çözdüğünü belirten Genel Başkanımız Memiş, “Biz çözüm odaklı, üye merkezli, akademik ve bilimsel bir zeminde sendikacılık yaparken, sendikacılığı şiddet zemininde gören ve algılayanların bizi anlamasını beklemiyoruz. Biz kazanım elde ederken, geçmişte hiçbir başarısı olmayan malum sendika ile toplu sözleşme masasına oturup kalan konfederasyonlarının çaresizliği ve üyelerine karşı mahcubiyetleri onları şiddet uygulayacak kadar etkilemiş görünmektedir” şekilde konuştu.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :